dilluns, 21 de maig del 2012

"Per una educació pública digna"

A L’ATENCIÓ DEL CLAUSTRE I DE L’EQUIP DIRECTIU 
Benvolgudes/ts,
Sóc una mare que porto el meu fill a l’escola pública per convenciment. Perquè a més de tenir els professionals més qualificats confio que la pluralitat que s’hi viu és un aprenentatge indispensable, crec fermament en la laïcitat, en la immersió lingüística, en la innovació, en les condicions laborals dignes, etc.
Per això m’ha sorprès i decebut que davant les “retallades”, que en realitat són la planificació i l’inici del desmantellament de l’educació pública, des del claustre de la meva escola no s’informi a les mares i pares de les mobilitzacions i la vaga del proper 22 de maig. Sé que el professorat està esgotat física i moralment veient la desvalorització social i política que es dóna a la seva importantíssima tasca professional.  Sé que està mal vist –per la mala premsa que n’han fet els mitjans de comunicació- que determinats professionals vagin a la vaga. Però el futur dels nostres fills i filles està en joc, i no és cap broma. Algú ha vist mai 27 nens i nenes de 3 anys junts? Algú es pot arribar a imaginar 40 adolescents embotits en unes classes de 30 metres quadrats sense ni tant sols ventiladors en plena primavera? Com es pot educar en aquestes condicions?
Crec que els professionals de l’educació, que no estan en cap despatx sinó a dins de les aules dia sí i dia també, han d’estendre la mà i fer còmplices a les famílies. Juntament amb ells i elles som les principals perjudicades per aquestes mesures que ens volen vendre com a imprescindibles i en realitat són dins el programa polític de la dreta, catalana o de Madrit.
Per aquest motiu, i esperant que moltes més famílies s’hi sumin, aquest dimarts 22 de maig, no portaré el meu fill a l’escola.
Per un educació pública digna, 22 de Maig: Vaga!
Anna Campanera Reig

3 comentaris:

Macià Pelegrí ha dit...

El meu fill tampoc anirà a l'escola.
Gràcies, Anna.

Unknown ha dit...

Estem totalmet dacord amb el què dius Anna, també ens agradaria afegir que sóm conscients que aquest esgotament moral general frena a les persones, tant per les polítiques d'austeritat que ens afecten a tots com pel bombardeig mediàtic al que estem sotmesos dia rera dia i darrera el qual s'articula una clara estratègia política de justificació de les decisions i mesures aprovades pels governs. És per això, que ara més que mai hem d'unir-nos i portar a terme aquelles accions que facin arribar el nostre total desacord a les decisions preses per les classes polítiques que no ens representen. Sabem que vivim temps molt durs, sobretot econòmicament, per això mateix cal fer un esforç per dir prou.
Evidentment nosaltres tampoc portarem els nostres fills a l'escola.
Nina Capacete i Jonatan Porcel

Anònim ha dit...

La nostra família també se suma a la vaga d'avui.
Francisco Fernández i Neus Yll