dimecres, 13 de juny del 2012

Dimecres ple d'activitat

Dimecres 20 juny (18h) Auditori del Centre de Cultures Transfronterer (Campus de Cappont)

Convoquem les Mares i Pares de totes les escoles de Lleida a la xerrada del delegat d’Ensenyament, M.A. Cullerés, que explicarà les retallades en l’Educació Pública i respondrà les vostres preguntes


L’assemblea d’Acampada Escolar, que segueix creixent i ja suma 23 centres, valora molt positivament la jornada del 7 de juny i la reflexió que han obert les comunitats educatives
La segona assemblea de comunitats educatives per l’escola pública va reunir el dilluns 11 de juny la majoria dels centres que van participar a les mobilitzacions del passat 7 de juny, que van mobilitzar a més de 20 centres, des d’escoles bressol fins a la universitat, a Lleida i altres localitats.
Els centres que van participar en la jornada d’Acampada Escolar amb variades activitats (alguns amb acampada de nit) fan una valoració molt positiva de la jornada. Tot i organitzar-se en menys d’una setmana, es va aconseguir una alta participació de tota la comunitat educativa: mares, pares, alumnes i mestres. Cal remarcar de forma especial que la jornada es va convertir en un espai de reflexió compartida sobre com afecten les retallades a l’educació pública, amb assemblees a pràcticament tots els centres, on hi va haver molt debat i d’on se’n van extreure conclusions.
Aquestes conclusions es van fer arribar el dia 8 de juny a la subdelegada del Govern a Lleida, Immaculada Manso, i al director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés. Durant una breu trobada improvisada amb representants d’Acampada Escolar, Cullerés es va oferir a explicar en detall a les diferents comunitats educatives la situació en què es troba l’educació pública. Les AMPA valorem molt positivament aquest oferiment, i posem fil a l’agulla perquè aquest espai de diàleg sigui una realitat abans de final de curs. Per això li hem proposat que es porti a terme aquesta xerrada informativa oberta on tota la comunitat educativa pugui resoldre els abundants dubtes que s’han generat sobre el futur de l’educació pública. El sr. Cullerés ha acceptat la proposta, i la xerrada (amb torn de preguntes posterior) es realitzarà dimecres 20 juny (18h) Auditori del Centre de Cultures Transfronterer (Campus de Cappont).
El torn de preguntes de les persones assistents a aquest acte públic ha de servir perquè l’espai de diàleg sigui també un espai de participació. Considerem que és un dret de tots els ciutadans i ciutadanes poder disposar d’espais de trobada amb els representants públics, en aquest cas amb el màxim representant de l’ensenyament a Lleida.
L’Assemblea, que creix i compta amb nous centres, també estudia altres accions per a l’inici del curs vinent. Formen l’assemblea:

  1. Alba
  1. St Jordi
  1. Escola Bressol Secà St Pere
  1. Espiga
  1. Països Catalans
  1. Parc de l’Aigua
  1. Creu del Batlle
  1. Joc de la Bola
  1. Pràctiques I (Anexa)
  1. Pinyana
  1. Ciutat Jardí
  1. La Mitjana
  1. Parc del Saladar (Alcarràs)
  1. Sant Salvador (Albatàrrec)
  1. Josep Lladonosa
  1. Camps Elisis
  1. Riu Segre
  1. Pardinyes
  1. IES Els Planells (Artesa de Segre)
  1. Escola Bressol Cappont
  1. IES Joan Brudieu de La Seu d’Urgell
  1. IES Samuel Gili i Gaya
  1. Estudiants de la UdL
  1. Marinada (Vilanova de Bellpuig)


AcampadaEscolar@googlegroups.com


JUNTA D'AMPA


DATA: dimecres, 20 de juny de 2012
HORA: 20.15h en primera convocatòria i 20.30h en segona convocatòria
LLOC: Menjador de l’escola

ORDRE DEL DIA
  1. Lectura i aprovació de l’acta de la reunió anterior
  2. Valoracions anuals de: activitats extraescolars i cloenda, esports, trobada, menjador, cultura, socialització llibres, acollida matinal, activitats extraordinàries de juny i juliol (tardes i matins de juny, estada de juliol), activitats puntuals i extraordinàries (Camarlenc, Sant Jordi, Carnestoltes, exposició 80’,...) 
  3. Pla Català de l’Esport: propostes de compra de material fungible 
  4. Valoració aproximada de l’estat de comptes de l’AMPA i propostes per al curs vinent.
  5. Propostes de noves activitats del curs vinent: reforç escolar, formació TIC a les famílies, sortides familiars culturals, etc.
  6. Valoració de l’”acampada escolar” del passat dia 7. Informació de les noves accions i proposta d’implicació i suport de la comunitat educativa de la nostra escola.
  7. Informe de la representant al Consell Escolar.
  8. Prec i preguntes
Lleida, 13 de juny de 2012