dijous, 11 d’abril del 2013

Acampada Escolar lliura a la Consellera d'Ensenyament prop de 2000 signatures en defensa de l'educació pública


Acampada Escolar entrega 2.000 signatures demanant més mestres, menys alumnes per aula i substitucions de baixes des del primer dia

El passat dia 9 d'abril, una cinquantena de persones entre pares, mares i criatures, membres del col·lectiu Acampada Escolar de Lleida van lliurar al Departament d'Ensenyament les prop de 2.000 signatures recollides en les darreres dues setmanes, en defensa de l'educació pública. 

Des d’Acampada Escolar, moviment ciutadà que des de fa gairebé un any aglutina més de 40 centres educatius de les comarques de Lleida, es consideren irrenunciables tres demandes:

  • La substitució dels/les mestres a partir del primer dia de tots els nivells educatius i de totes les especialitats.
  • La restitució de plantilles de mestres, igualant les del curs 2010/2011 per al curs vinent.
  • El “desamuntegament” de grups, tornant a ràtios d'un màxim de 25 alumnes per aula.


L'educació et sembla cara? Prova amb la ignorància i La nostra educació, el futur de tothom han estat les dues pancartes que es van desplegar a la Conselleria.

Tres representants del col·lectiu van mantenir una trobada amb la directora general d'Atenció a les Comunitats educatives, i amb la cap de Gabinet de la Consellera, durant la qual se li va demanar, d'una banda, que prenguessin en consideració les propostes de les comunitats educatives, així com una presa de consciència de què no es pot construir cap futur sense educació pública.

Davant les declaracions que ha fet la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en que alertava que no atendrà cap mobilització que “utilitzi” els infants, des d'Acampada Escolar considerem que fer partícips els nostres fills i filles de les reivindicacions per una escola pública i de qualitat forma part de la seva educació com a persones crítiques i capaces d'escriure el seu propi futur. No tenim cap intenció de portar la crispació a dins de les escoles, tal com ens acusa la mateixa consellera. El que volem és que no es continuïn aplicant les retallades i poder gaudir d'una educació pública que garanteixi la igualtat d'oportunitats de tota la ciutadania.

Les accions d'Acampada Escolar continuen i diferents centres faran tancades a les escoles durant la mobilització plantejada arreu de l'estat Espanyol el proper 25 d'abril.