dimarts, 9 de juny del 2015

Resum de la temporada de l'equip de Multiesport

Per Marc Díez

Personalment, crec que un dels valors principals que cal transmetre en l'esport és el de saber guanyar i saber perdre.

De vegades, ens deixem emportar per la competició i la rivalitat, i per això creiem que és un dels valors que cal ensenyar. És un dels més difícils d'inculcar als nens i nenes, perquè estan en les edats de no voler perdre mai i –per què no enganyar-nos–, als adults tampoc ens fa gens ni mica de gràcia perdre!!

Multiesport

Ja ha sortit una nova fornada de joves esportistes del Pràctiques 1. Per a alguns, ha estat un primer tast i un inici en el món esportiu; però també ha estat per a alguns el primer cop a formar part d'un equip, on han viscut alegries quan han guanyat o marcat, i tristeses quan han perdut o els han fet un punt.

Treballar en un equip suposa molt més que guanyar o perdre; també suposa uns valors importants en aquesta etapa, com són el companyerisme, l'esforç, el fet de treballar per a l'equip, etc. Són valors que en aquestes edats cal integrar i anar treballant.

Són uns autèntics campions! Cada any comencen nous nens i nenes i em demostren que tenim uns veritables diamants en brut!!! Són uns nens i nenes de primer i segon amb una energia que sembla no acabar mai!!! Imagineu l'energia d'un... Doncs, ara, ajunteu uns quants més!!!!! Quan sembla que un baixa el seu ritme hi ha dos més que comencen!!!! Jejeje

Si fos per ells, es passarien el dia jugant; i això és el que hem intentat aprofitar per interioritzar alguns conceptes bàsics del voleibol, balonmano, bàsquet i futbol; d’una forma lúdica, aprofitant aquestes ganes de jugar incansables que tenen.

És una feina lenta perquè cada nen i nena és diferent. Però, des del començament fins al final del curs, hem vist un canvi positiu en tots ells; en alguns ha estat més visible que en d’altres; d'alguns, no únicament ha estat en l'àmbit psicomotriu sinó també conductual.

És molt bonic veure quan un nen o una nena, quan comença, et diu amb aquella cara que fan de peneta". I, després, quan li comença ha sortit, et busca tot/a orgullós/a per ensenyar-t'ho i explicar-te que ja ho ha aconseguit!!!

Han anat a cada partit amb il·lusió i ganes. Potser sí que hi ha hagut alguns esports menys motivadors, però fins i tot en aquests han mostrat una actitud positiva i oberta a practicar-los.

Estic molt content perquè hem viscut moltes coses bones i algunes no ho han estat tant. Però el que és segur és que els serviran a tots ells i elles en els seus camins, de la mateixa forma que també em serveixen i m'ajudaran en el meu camí.



Gràcies Lawrence, Laia, Quim, Àlex, Jordi, Erik, Raquel, Xavier, Damià, Andrés, Cristina, Tristán, Marc, Alexander, Dídac, Iker, Aitana i Emma!!!

Agraeixo als pares i mares l'esforç fet cada dissabte per portar-los i col·laborar tant amb mi, personalment i a l’escola, donant-nos la vostra confiança i suport!!! Com no podia ser de cap altra manera, els vostres fills i filles tenen un gran exemple en vosaltres. Un gran BRAVO per vosaltres!!!!!

Moltíssimes gràcies, Marc!!