dijous, 2 de juny del 2016

Resum de la temporada de Multiesport. Curs 2015-2016

Comencem amb els més petits!!!

Aquest any hem tingut un bon grup de nens i nenes de 2n, 1r i P5!! Fins i tot, hem fet dos grups, perquè tots puguessin jugar més estona.



N'han format part: Eduard Baias, Izan Duarte, Yuri Fernandez, Linda Moreira, Iker Navarro, Lawrence Aduku, Laia Bellostas, Àlex i Jordi Chaves, Oummou Diallo, Erik Flores, Raquel López, Xavier Rodoreda i Damià Teixido.

Han estat dos grups canyeros i amb molta energia. Són nens i nenes amb personalitats pròpies i alguns amb caràcters molt diferents; però tots han tingut una cosa en comú: jugar i passar-ho bé.

En alguns moments, hem tingut situacions en què alguns que no volien córrer o no volien jugar; altres vegades, teníem l'altra cara de la moneda: nens amb actituds més competitives, però totes elles dintre de la normalitat del món de l'esport en nens.

No hem d'oblidar que tots som diferents i que cadascú reacciona diferent davant de les circumstàncies i que és feina dels adults ajudar-los en el seu aprenentatge d'ells mateixos.

Sempre diem que, en la nostra escola, Multiesport és el primer esglaó dels nostres nens i nenes cap a esportistes. S'hi uneixen a la seva innocència i a les seves ganes de jugar per jugar, tot el que envolta als esports, com és la competició, les normes de joc i la tècnica per poder jugar; a més, adquireixen uns valors de base forts i clars, que els ensenyin a jugar i a competir amb respecte, amb esforç i il·lusió!!!

I tot això és el que tant els pares com els monitors intentem transmetre als nostres nens.
A més, comencen a treballar nous conceptes de joc, regles i treballem aspectes tècnics i psicomotrius en el domini bàsic dels quatre esports, que d'una altra manera no treballarien de forma tan prematura.

A la vegada, també es dóna l'oportunitat que tots experimentin diferents aspectes que surten dels esports més jugats habitualment en el pati o llocs de lleure.

Multiesport, a més de l'aprenentatge i pràctica de nous esports, és una iniciació i un primer pas cap a la competició i la rivalitat amb altres nens i nenes, on han d’aprendre a relacionar-se amb nens i nenes d'altres escoles. És per això que és tan important que els ensenyem i que establim des de ben petits unes bones arrels del creixement esportiu i com a persones.

Personalment, com a monitor d'esports i esportista, crec que és molt interessant i necessari que oferim i experimentem el màxim ventall d'esports i d'experiències diferents, a més de ser saludable. Per això, cal potenciar l'esport escolar, per tot el que representa.

Finalment, no vull oblidar-me de donar les gràcies a tots els pares i mares, pel seu suport i compromís, molt especialment amb els horaris dels partits de dissabte.

MOLTES GRÀCIES !!! ;)

Marc Díez
Monitor de Multiesport

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es una sort comptar amb el compromís d'una persona com tu per liderar aquesta activitat. El transmetre els valors de saber perdre, saber guanyar i el treball per aconseguir-ho no és gens fàcil.
Valoro especialment el teu doble paper en l'Escola en fer dues tasques molt diferents amb els mateixos nens, cosa que penso no és gens fàcil.
Finalment com a pare expressar el meu agraïment i encoratjar-te a tu i a tots els nens a continuar així.